Ons team

BSO in de Wolken heeft een mooi team. Hier stellen onze medewerkers zich voor. Interesse om ons team te versterken? Kijk dan bij onze vacatures

Heidi Luijendijk

Oprichter en leidinggevende

 

Als kind kon ik niet genoeg krijgen van hutten bouwen, poppenhuizen maken van dozen, theaterstukjes opvoeren voor de buurt, verkleden, met water en zand spelen… Ik voelde me dan in de wolken! Er is zoveel te ontdekken! De sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling is mijn passie. Dit heeft mij gemotiveerd om de opleiding tot docent basisonderwijs te volgen. Ik heb dit verdiept met een opleiding tot theatermaker. Na diverse werkervaringen is in 2013 het idee ontstaan voor een kleinkunst BSO: een plek waar ieder kind op creatieve ontdekkingstocht mag gaan, gezien wordt en zich thuis mag voelen. In het werk vind ik veel inspiratie in de pedagogiek van Reggio Emilia. De kinderen zijn op ontdekkingstocht, maar ook wij als team blijven ontdekken, leren en ons samen met de kinderen verwonderen.

Leonie Nijman

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

 

Hoi, ik ben Leonie en ik werk bij BSO in de Wolken als pedagogisch medewerker en Beeldend docent op maandag, dinsdag en donderdag. In mijn lessen wil ik ruimte laten voor verwondering en ontdekking. Ik houd niet zo van het kant en klare, liever richt ik me op wat ik onderweg tegenkom. Dan kan er opeens heel iets anders ontstaan dan dat je dacht. Dit kan je wel eens een heel nieuw inzicht geven!

Verder ben ik yogadocent, zit ik op voetbal en op moderne dans.

Rosalie Suze de Jong

Pedagogisch medewerker en vakdocent dans

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie als docent dans. Ik ben nieuwsgierig, verzamelaar en serieus met een raar randje. Met ieder project bij de kleinkunst BSO in de Wolken blijven kinderen mij verwonderen met hun ideeën en invalshoeken. Omdat we proces gericht werken plakken wij als docenten niet onze ideeën op de leerlingen. We gaan samen op een creatieve ontdekkingstocht.

Een kunstenaar is voor mij onderzoekend, nieuwsgierig en maakt van zijn/haar creativiteit kunst. Als team werken we erg verbonden, vooruitstrevend en blijven we elkaar aanvullen.

Merel Hietkamp

Pedagogisch medewerker en vakdocent drama

 

Ik ben Merel Hietkamp, ik ben afgestudeerd als dramatherapeut en werkzaam op BSO In De Wolken als vakdocent drama. Ik hou ervan om zelf op het toneel te staan maar mijn hart ligt ook bij het overbrengen van alle facetten van drama aan kinderen. Ik vind het heel inspirerend als ik zie hoe creatief kinderen omgaan met een toneelopdracht en hoe dat hun zelfvertrouwen versterkt. Dat sterkt mij in mijn overtuiging dat drama een belangrijke toevoeging kan zijn aan de ontwikkeling van een kind. Het is leerzaam allerlei situaties en gebeurtenissen uit het dagelijks leven na te spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om je energie op allerlei manieren kwijt te kunnen in spel!

Lisette van der Maten

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

De mooiste momenten in het werken met kinderen zijn voor mij de momenten waarop je samen een ontdekking doet en elkaar met grote ogen aankijkt. Wauw! De wereld zit vol verrassingen en kinderen zijn wat mij betreft de beste leermeesters om ons volwassenen die verwondering over alles - ook het alledaagse en kleine - te spiegelen. Ik werk als kunstenaar en illustrator en daarnaast aan projecten met diverse doelgroepen. Zo heb ik onder andere al eens een muurschildering in Sri Lanka gemaakt, in een vluchtelingenkamp gewerkt en lesgegeven in het v.o.. Vanaf mei 2018 ben ik werkzaam bij BSO in de Wolken. De Reggio Emilia pedagogiek spreekt mij enorm aan - kinderen de ruimte bieden om zelf met oplossingen en vertalingen te komen, want alles is al in ze aanwezig!

 jij!

Janet Oosterlaken

Pedagogisch medewerker en vakdocent drama

 

In 2015 ben ik afgestudeerd als docerend theatermaker aan de HKU. Een opleiding waarbij de focus op het didactische en peda-gogische aspect van theater ligt. Daarna ben ik voor een verder artistiek onderzoek naar Brussel verhuisd en volgde ik de MA regie aan het RITCS. Ik heb altijd een grote affiniteit met kinderen gehad en veel met deze doelgroep gewerkt binnen de kunsten.  Kinderen als performers voor een volwassen publiek laten spelen, heb ik altijd een erg intrigerende manier van communiceren gevonden. De eigenheid, verwondering  en crea-tiviteit die kinderen met zich meebrengen blijven me fascineren en inspireren. Hun eindeloze fantasie en overgave in spel geven mij energie die ik graag weer terug geef in het contact met hen en in de lessen die ik geef.

Ruth Hettema

Medewerker kantoor

Een van de belangrijkste doelen van een bso zou wat mij betreft moeten zijn: zo’n plek creëren dat kinderen zich er ‘als’ thuis voelen. Soms is een bso een vrije keuze, maar niet altijd. Zelf ervaar ik het spanningsveld tussen het liefst thuis zijn met de kinderen en op het werk zijn.

In het contact met kinderen, is het op je gemak zijn een waarde waar ik naar streef. Toen ik in Finland op stage was en een soort voorschoolse opvang/speelzaal mocht bijwonen, merkte ik dat ik in het contact met kinderen geen taal nodig had om leuk contact te hebben. (Van Fins is geen chocola te maken, geloof me…) En je op je gemak voelen, geldt dan ook voor mij.

Yink Goossens

Invalkracht

.

Fleur van Baarsen

Pedagogisch medewerker

Spelen! Dat vind ik het allerleukste aan het vak pedagogisch medewerker. Samen opgaan in iets, dat is voor mij spel. Helemaal de fantasie in duiken en zo een hele wereld scheppen. En dat is precies de kracht van een kind. Als pedagogisch medewerker vind ik het een kunst om zo min mogelijk te doen, meer volgend aanwezig te zijn. Zo krijgt creativiteit en inventiviteit volop de ruimte. 

Naast mijn werk op de BSO (vanaf januari op de woensdagen bij BSO in de Wolken) is mijn passie dansen. Ik dans al jaren de 5 ritmes. Dit is een vrije dansvorm die uitnodigt tot expressie van wat er in je leeft. Sinds ik in 2016 gestart ben bij BSO de Vuurvogel in Driebergen (hier werk ik ma, di, do) ben ik gaan experimenteren met vormen om kinderen uit te nodigen in de dans. Zo ontstaat er een rugzak vol spelletjes en oefeningen waarmee ik kinderen kan stimuleren zichzelf uit te drukken in beweging. Voorbij de verlegenheid is er een wereld aan ontdekkingen mogelijk.

Komt jouw naam hier?

 

Bso in de wolken zoekt nog mensen om haar team te versterken. Lijkt je het leuk om in een huiselijke omgeving met kinderen op creatieve ontdekkingstocht te gaan? 

Kijk dan bij de vacatures!

06-2876 9347   /   info@bsoindewolken.nl  /  Hogeweide 6 | Utrecht
 

  • w-facebook

© 2018 Proudly created with Wix.com