Ons team

BSO in de Wolken heeft een mooi team. Hieronder stellen onze medewerkers zich voor. Interesse om ons team te versterken? Kijk dan bij onze vacatures!

 

Tijdens de lockdown in voorjaar 2020 maakten we ook een video voor de kinderen: wisten ze nog wie welke juf was?! Bekijk het filmpje hier!

 

DSCF4162_edited.jpg
DSCF4214_edited.jpg
653d55c0-d554-4a67-af80-768f8837b66b.jpg
DSCF4199.JPG
DSCF4182_edited.jpg

Heidi Luijendijk

Oprichter en leidinggevende

 

Als kind kon ik niet genoeg krijgen van hutten bouwen, poppenhuizen maken van dozen, theaterstukjes opvoeren voor de buurt, verkleden, met water en zand spelen… Ik voelde me dan in de wolken! Er is zoveel te ontdekken! De sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling is mijn passie. Dit heeft mij gemotiveerd om de opleiding tot docent basisonderwijs te volgen. Ik heb dit verdiept met een opleiding tot theatermaker. Na diverse werkervaringen is in 2013 het idee ontstaan voor een kleinkunst BSO: een plek waar ieder kind op creatieve ontdekkingstocht mag gaan, gezien wordt en zich thuis mag voelen. In het werk vind ik veel inspiratie in de pedagogiek van Reggio Emilia. De kinderen zijn op ontdekkingstocht, maar ook wij als team blijven ontdekken, leren en ons samen met de kinderen verwonderen.

Merel Hietkamp

Pedagogisch medewerker en vakdocent drama

 

Ik ben Merel Hietkamp, ik ben afgestudeerd als dramatherapeut en werkzaam op BSO In De Wolken als vakdocent drama. Ik hou ervan om zelf op het toneel te staan maar mijn hart ligt ook bij het overbrengen van alle facetten van drama aan kinderen. Ik vind het heel inspirerend als ik zie hoe creatief kinderen omgaan met een toneelopdracht en hoe dat hun zelfvertrouwen versterkt. Dat sterkt mij in mijn overtuiging dat drama een belangrijke toevoeging kan zijn aan de ontwikkeling van een kind. Het is leerzaam allerlei situaties en gebeurtenissen uit het dagelijks leven na te spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om je energie op allerlei manieren kwijt te kunnen in spel!

Robin

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

Ik ben een afgestudeerde kunstenaar en (bijna) pedagoog! Deze 2 combineren is het mooiste wat er maar is.
Ik ben na een lange tijd weer gaan werken met kinderen bij de BSO. En wat is het leuk. Vroeger speelde ik altijd in de modder, zat ik onder de verf en was ik het liefst de hele dag creatief bezig. Er is niets mooiers dan werken op een plek waar dit allemaal mag. Ik vind het zo belangrijk dat ik door middel van creatieve expressie de kinderen zelfvertrouwen leer voelen. Ze moeten al zoveel luisteren naar ons volwassenen terwijl wij als volwassenen ook zoveel van kinderen kunnen leren. Dit is dan ook een van mijn grootste passies buiten het werken met kinderen om. Andere professionals te leren kijken en werken als een kind. Want alleen dan kan je ze leren te begrijpen en ze op een zo vrij mogelijke manier te werk laten gaat. Zo krijgen we zelfstandige, creatieve en leergierige kinderen. 

Fleur van Baarsen

Pedagogisch medewerker

Spelen! Dat vind ik het allerleukste aan het vak pedagogisch medewerker. Samen opgaan in iets, dat is voor mij spel. Helemaal de fantasie in duiken en zo een hele wereld scheppen. En dat is precies de kracht van een kind. Als pedagogisch medewerker vind ik het een kunst om zo min mogelijk te doen, meer volgend aanwezig te zijn. Zo krijgt creativiteit en inventiviteit volop de ruimte. 

Naast mijn werk op de BSO is mijn passie dansen. Ik dans al jaren de 5 ritmes. Dit is een vrije dansvorm die uitnodigt tot expressie van wat er in je leeft. Sinds ik in 2016 werkzaam ben bij op BSO's, ben ik gaan experimenteren met vormen om kinderen uit te nodigen in de dans. Zo ontstaat er een rugzak vol spelletjes en oefeningen waarmee ik kinderen kan stimuleren zichzelf uit te drukken in beweging. Voorbij de verlegenheid is er een wereld aan ontdekkingen mogelijk.

Anne Uijttewaal

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

Hoi! Ik ben Anne en ik werk als pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend bij BSO In De Wolken! Ik werk als illustrator, dus ik ben graag creatief bezig. Mijn illustraties zijn open en simpel. Dit doe ik met het idee dat het zo makkelijker is om er je eigen verbeelding op los te laten en je eigen fantasie de vrije loop te laten. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen hier de ruimte toe krijgen en hoe kan dit beter door zelf creatief bezig te zijn! Door creatief bezig te zijn kunnen kinderen ontdekken, nieuwsgierig zijn en al hun ideeën proberen te realiseren. Zo leren ze beetje bij beetje wie ze zelf zijn, maar ook hoe de wereld om hen heen eruit ziet!

IMG_0964.JPG
IMG_0965.JPG
DSCF4202_edited.jpg
IMG_1398_edited.jpg
Floor Boogaard, Betoverwonder.jpg

Ivonne van der Wal

Pedagogisch medewerker

Ik ben Ivonne van der Wal. Tijdens mijn studie als Holistisch tekendocent mocht ik voor

mijn examen enkele tekenlessen geven op een basisschool. Dit vond ik zo

ontzettend leuk dat ik besloot om mijn werk in de ouderenzorg te stoppen en verder te gaan om met kinderen te kunnen gaan werken. Het tekenen met kinderen vind ik leuk omdat in een tekening hun eigen fantasie en beleefwereld

verbeeld kan worden en zichtbaar wordt op papier. In een tekening is zoveel

meer te zien. Informatie uit een tekening kunnen halen is wat ik nog aan het leren ben en wat ik erg interessant vind. Verder ben ik mezelf nog aan het ontwikkelen en volg ik een cursus autobiografie. Daarnaast houd ik van vakantie,

wandelen en vind ik handwerken ook heerlijk rustgevend. Ik ben blij om op deze BSO te werken en vind het leuk om van kinderen te leren.

.

Ciel van der Mark

Pedagogisch medewerker

en vakdocent beeldend

Ik ben Ciel en werk als vakdocent Beeldend op de BSO. Ik vind het ontzettend leuk om met (jonge) kinderen te werken. Vooral het interpersoonlijke aspect van het lesgeven spreekt mij aan: praatjes maken en aandachtig luisteren naar wat er in een kind leeft. Ik vind het inspirerend om te zien hoe (snel) kinderen een creatief project oppakken. Ik geniet van hun enthousiasme en speelsheid en ga hier graag in mee. Naast mijn werk op de BSO, heb ik een atelier, waar ik vooral teken en schilder. Hiernaast volg ik een opleiding tot yoga-docent, waar ik veel voldoening uit haal. Ik vind het belangrijk om in beweging te zijn en te blijven. (Iets wat de meeste kinderen van nature doen 😊.)

Ruth Hettema

Medewerker kantoor

Een van de belangrijkste doelen van een bso zou wat mij betreft moeten zijn: zo’n plek creëren dat kinderen zich er ‘als’ thuis voelen. Soms is een bso een vrije keuze, maar niet altijd. Zelf ervaar ik het spanningsveld tussen het liefst thuis zijn met de kinderen en op het werk zijn.

In het contact met kinderen, is het op je gemak zijn een waarde waar ik naar streef. Toen ik in Finland op stage was en een soort voorschoolse opvang/speelzaal mocht bijwonen, merkte ik dat ik in het contact met kinderen geen taal nodig had om leuk contact te hebben. (Van Fins is geen chocola te maken, geloof me…) En je op je gemak voelen, geldt dan ook voor mij.

Yink Goossens

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

Ik ben afgestudeerd als beeldhouwer. In mijn atelier werk ik aan mijn passies tekenen en naaien. Ik ben ooit als kunstenaar begonnen in een Reggio Emilia kinderatelier, en dat klopte meteen. Communiceren met kinderen is iets natuurlijks voor mij. We zitten vaak snel op de essentie. De Reggio Emilia-visie gaat meer uit van luisteren dan van vertellen en heeft als uitgangspunt de creativiteit en onderzoeksdrang die kinderen van nature al hebben. Ik probeer meer te vragen dan te vertellen hoe het moet, en help kinderen graag met het realiseren en écht maken van hun plannen.

Ik vind BSO in de Wolken een fijne plek waar kinderen veel mogelijkheden krijgen om te ontdekken wie ze zijn.

.

Floor Boogaard

Leuk dat ik hier mag spelen met en bij jullie in de wolken.

 

Jaren geleden heb ik de opleiding voor leraar gedaan. Maar ik merkte dat ik toen vooral wilde dat kinderen Kind mogen zijn. Niet zoveel moeten. Gewoon Zijn.

Nadat ik een zoon mocht krijgen in 2007, leerde ik dat ik graag speel met en zonder hem.

Daar hoop ik nu met mijn eigen bedrijf, Betoverwonder, grote mensen ook mee te mogen inspireren.

 

Ik heb de clowns opleiding gedaan. Veel leer ik van de eigenschappen van de clown.

 

Met aandacht opzoek naar waar jij blij van wordt in het leven. En Spelen, heel veel spelen.

Dat doe ik dan o.a ook graag tijdens een optreden van Improvisatie-Theater.

 

Kortom genoeg om mee te nemen naar deze BSO om hier samen met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan. Leuk!

.

 jij!

Komt jouw naam hier?

 

Bso in de wolken zoekt nog mensen om haar team te versterken. Lijkt je het leuk om in een huiselijke omgeving met kinderen op creatieve ontdekkingstocht te gaan? 

Kijk dan bij de vacatures!

Hans

Inval- en vakantiekracht

Ik ben Hans, een veelzijdig kunstenaar. Ik doe aan houtsnijden, keramiek, muziek, schrijven, animatie...

Ik volg op het moment de deeltijd opleiding voor kunstdocent. Kinderen kunnen vaak meer dan ze denken. Ik vind het leuk de kinderen te stimuleren om ze zichzelf te laten verassen. Ik doe ook aan kungfu en yoga, dus kinderen die hun energie even kwijt moeten kunnen ook bij mij terecht!
 

.