Ons team

BSO in de Wolken heeft een mooi team. Hieronder stellen onze medewerkers zich voor. Interesse om ons team te versterken? Kijk dan bij onze vacatures!

 

Tijdens de lockdown in voorjaar 2020 maakten we ook een video voor de kinderen: wisten ze nog wie welke juf was?! Bekijk het filmpje hier!

 

DSCF4162_edited.jpg
DSCF4214_edited.jpg
DSCF4205_edited.jpg
DSCF4152_edited_edited.jpg
DSCF4166_edited.jpg

Heidi Luijendijk

Oprichter en leidinggevende

 

Als kind kon ik niet genoeg krijgen van hutten bouwen, poppenhuizen maken van dozen, theaterstukjes opvoeren voor de buurt, verkleden, met water en zand spelen… Ik voelde me dan in de wolken! Er is zoveel te ontdekken! De sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling is mijn passie. Dit heeft mij gemotiveerd om de opleiding tot docent basisonderwijs te volgen. Ik heb dit verdiept met een opleiding tot theatermaker. Na diverse werkervaringen is in 2013 het idee ontstaan voor een kleinkunst BSO: een plek waar ieder kind op creatieve ontdekkingstocht mag gaan, gezien wordt en zich thuis mag voelen. In het werk vind ik veel inspiratie in de pedagogiek van Reggio Emilia. De kinderen zijn op ontdekkingstocht, maar ook wij als team blijven ontdekken, leren en ons samen met de kinderen verwonderen.

Merel Hietkamp

Pedagogisch medewerker en vakdocent drama

 

Ik ben Merel Hietkamp, ik ben afgestudeerd als dramatherapeut en werkzaam op BSO In De Wolken als vakdocent drama. Ik hou ervan om zelf op het toneel te staan maar mijn hart ligt ook bij het overbrengen van alle facetten van drama aan kinderen. Ik vind het heel inspirerend als ik zie hoe creatief kinderen omgaan met een toneelopdracht en hoe dat hun zelfvertrouwen versterkt. Dat sterkt mij in mijn overtuiging dat drama een belangrijke toevoeging kan zijn aan de ontwikkeling van een kind. Het is leerzaam allerlei situaties en gebeurtenissen uit het dagelijks leven na te spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om je energie op allerlei manieren kwijt te kunnen in spel!

Leonie Nijman

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

 

Hoi, ik ben Leonie en ik werk bij BSO in de Wolken als pedagogisch medewerker en Beeldend docent. In mijn lessen wil ik ruimte laten voor verwondering en ontdekking. Ik houd niet zo van het kant en klare, liever richt ik me op wat ik onderweg tegenkom. Dan kan er opeens heel iets anders ontstaan dan dat je dacht. Dit kan je wel eens een heel nieuw inzicht geven!

Verder ben ik yogadocent, zit ik op voetbal en op moderne dans.

Lisette van der Maten

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

De mooiste momenten in het werken met kinderen zijn voor mij de momenten waarop je samen een ontdekking doet en elkaar met grote ogen aankijkt. Wauw! De wereld zit vol verrassingen en kinderen zijn wat mij betreft de beste leermeesters om ons volwassenen die verwondering over alles - ook het alledaagse en kleine - te spiegelen. Ik werk als kunstenaar en illustrator en daarnaast aan projecten met diverse doelgroepen. Zo heb ik onder andere al eens een muurschildering in Sri Lanka gemaakt, in een vluchtelingenkamp gewerkt en lesgegeven in het v.o.. Vanaf mei 2018 ben ik werkzaam bij BSO in de Wolken. De Reggio Emilia pedagogiek spreekt mij enorm aan - kinderen de ruimte bieden om zelf met oplossingen en vertalingen te komen, want alles is al in ze aanwezig!

Rosalie Suze de Jong

Pedagogisch medewerker en vakdocent dans

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie als docent dans. Ik ben nieuwsgierig, verzamelaar en serieus met een raar randje. Met ieder project bij de kleinkunst BSO in de Wolken blijven kinderen mij verwonderen met hun ideeën en invalshoeken. Omdat we proces gericht werken plakken wij als docenten niet onze ideeën op de leerlingen. We gaan samen op een creatieve ontdekkingstocht.

Een kunstenaar is voor mij onderzoekend, nieuwsgierig en maakt van zijn/haar creativiteit kunst. Als team werken we erg verbonden, vooruitstrevend en blijven we elkaar aanvullen.

DSCF4184_edited.jpg
DSCF4199.JPG
DSCF4182_edited.jpg
DSCF4178.JPG
DSCF4178.JPG
DSCF4208.JPG

Janet Oosterlaken

Pedagogisch medewerker en vakdocent drama

 

Met mijn studie en achtergrond in theater maken en als docent theater startte ik in 2019 bij BSO in de wolken. Hier ontdekte ik opnieuw dat creativiteit een speelse manier is van jezelf uitdrukken en de wereld ontdekken. Om dit samen met de kinderen te doen en via hun verwonderde blik mee te kijken brengt inspiratie, enthousiasme en voldoening. Ik geniet van de eindeloze fantasie van kinderen en hun overgave in spel. Samen ervaren, beleven en de vrijheid vinden in zelfexpressie is mijn focus voor de lessen. Met een open, energieke houding sta ik klaar om een wisselwerking aan te gaan met de kinderen, waarbij ik ook veel leer van hen! Naast het werk op de BSO ben ik bezig met losse projecten waarbij er een verbinding wordt gemaakt tussen het sociale aspect van kunst en cultuur en het artistieke. 

Fleur van Baarsen

Pedagogisch medewerker

Spelen! Dat vind ik het allerleukste aan het vak pedagogisch medewerker. Samen opgaan in iets, dat is voor mij spel. Helemaal de fantasie in duiken en zo een hele wereld scheppen. En dat is precies de kracht van een kind. Als pedagogisch medewerker vind ik het een kunst om zo min mogelijk te doen, meer volgend aanwezig te zijn. Zo krijgt creativiteit en inventiviteit volop de ruimte. 

Naast mijn werk op de BSO is mijn passie dansen. Ik dans al jaren de 5 ritmes. Dit is een vrije dansvorm die uitnodigt tot expressie van wat er in je leeft. Sinds ik in 2016 werkzaam ben bij op BSO's, ben ik gaan experimenteren met vormen om kinderen uit te nodigen in de dans. Zo ontstaat er een rugzak vol spelletjes en oefeningen waarmee ik kinderen kan stimuleren zichzelf uit te drukken in beweging. Voorbij de verlegenheid is er een wereld aan ontdekkingen mogelijk.

Anne Uijttewaal

Pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend

Hoi! Ik ben Anne en ik werk als pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend bij BSO In De Wolken! Ik werk als illustrator, dus ik ben graag creatief bezig. Mijn illustraties zijn open en simpel. Dit doe ik met het idee dat het zo makkelijker is om er je eigen verbeelding op los te laten en je eigen fantasie de vrije loop te laten. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen hier de ruimte toe krijgen en hoe kan dit beter door zelf creatief bezig te zijn! Door creatief bezig te zijn kunnen kinderen ontdekken, nieuwsgierig zijn en al hun ideeën proberen te realiseren. Zo leren ze beetje bij beetje wie ze zelf zijn, maar ook hoe de wereld om hen heen eruit ziet!

Hester van Schooten

Pedagogisch medewerker

 

Ik ben Hester, een creatieve pedagogisch medewerker. Mijn studie ging over kunstgeschiedenis en het voortgezet onderwijs, maar ik heb ondertussen alweer 2,5 jaar op een BSO gewerkt. Kinderen vanuit hun eigen behoefte begeleiden in hun (creatieve) ontwikkeling is iets wat ik heel graag doe. Ik vind het prachtig om kinderen te helpen om in te zien wat zij allemaal al zelf kunnen en weten. Als kinderen creatief bezig zijn, vind ik het proces altijd belangrijker dan het eindresultaat. In het proces wordt namelijk geoefend, ontdekt en worden er leerzame fouten gemaakt.
In mijn vrije tijd lees ik graag en ben ik altijd op zoek naar inspirerende mensen of ideeën. Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Ook vind ik het leuk om dingen zelf te maken of te repareren. Tot snel op de BSO!

Mariet

Pedagogisch medewerker

 

Hoi! Ik ben Mariët en ik zal deze zomer voor het eerst invallen bij de BSO. Ik heb de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming gedaan. Het liefst zit ik tussen de plantjes en dieren in het groen en laat ik kinderen ervaren hoeveel daar te ontdekken valt. De combinatie met kleinkunst is voor mij een heel waardevolle toevoeging. Samen op avontuur, een regendans doen of gewoon rustig schilderen en de dag laten bezinken. Ik kijk uit naar de dagen dat ik bij BSO in de Wolken kan gaan werken. 

DSCF4202_edited.jpg
IMG_1398_edited.jpg

 jij!

Ruth Hettema

Medewerker kantoor

Een van de belangrijkste doelen van een bso zou wat mij betreft moeten zijn: zo’n plek creëren dat kinderen zich er ‘als’ thuis voelen. Soms is een bso een vrije keuze, maar niet altijd. Zelf ervaar ik het spanningsveld tussen het liefst thuis zijn met de kinderen en op het werk zijn.

In het contact met kinderen, is het op je gemak zijn een waarde waar ik naar streef. Toen ik in Finland op stage was en een soort voorschoolse opvang/speelzaal mocht bijwonen, merkte ik dat ik in het contact met kinderen geen taal nodig had om leuk contact te hebben. (Van Fins is geen chocola te maken, geloof me…) En je op je gemak voelen, geldt dan ook voor mij.

Yink Goossens

Inval- en vakantiekracht

vakdocent beeldend

.

Komt jouw naam hier?

 

Bso in de wolken zoekt nog mensen om haar team te versterken. Lijkt je het leuk om in een huiselijke omgeving met kinderen op creatieve ontdekkingstocht te gaan? 

Kijk dan bij de vacatures!